Top menu
Nyheter

 

 

Markedsdag i Odde-butikken torsdag 1. desember kl 12-14!

Det er Markedsdag ved og i Odde-butikken torsdag 1.desember klokken 12.00-14.00. Alle er hjertelig velkommen!

Dans og dramaelever i SKREKKEPARKEN!

I anledning Halloween deltok elevene i dans- og dramaklassen på VG1 med dans og teater i Brekkeparken (for anledningen kalt "Skrekkeparken"). Det var et stort arrangement, med flere tusen besøkende, og det er fjerde året på rad at den idylliske parken gjøres om til en skrekkens park. Elevene og arrangørene hadde fine oppslag i de største Telema...

Byggestart for nye Skien videregående skole!

Onsdag 2. november 2016 er datoen for den offisielle byggestarten for nye Skien videregående skole. Byggestarten ble markert med kunstneriske innslag fra elever ved Skien vgs, taler og nedleggelse av grunnstenen. Skolen skal stå ferdig i 2018.

Kontaktmøte alle VG1-klasser tirsdag 1. og onsdag 2. november 2016 på avdeling Brekkeby

Skien vgs ønsker alle VG1-foresatte velkommen til kontaktmøte tirsdag 1. og onsdag 2. november 2016. Først får dere informasjon i en fellesøkt med kontaktlærer og deretter kan dere ha samtaler med aktuelle faglærere. Elevene er naturligvis velkomne til å bli med.

Skien vgs-elev fikk Tyskland-stipend

Vi på Skien vgs er utrolig stolte av å fortelle at Sofie Solbakken var en av fem elever fra hele Norge som fikk helstipend i det eksklusive tyske sommerkurset "Internationales Preisträgerprogramm" for elever som viser utmerkede resultater i tysk.

Dans-og dramaelever i Berlin

Elever fra VG3 dans og VG3 drama dro på studietur til Berlin med to lærere i slutten av september.

Besøk av Forskningsbussen

I forbindelse med Forskningsdagene 2016 fikk skolen besøk av Forskningsbussen fra Høgskolen i Sørøst-Norge. En rekke realfagsklasser fikk treffe studenter og forskere som demonstrerte noen ulike fagområder en kan søke seg til i høyere studier. Elevene fikk også selv prøve en rekke aktiviteter innenfor teknologi, optometri og radiografi. 

Reiselivselever på Telemarksafari

Elevene i reiselivsklassen fikk være med på en todagers bedriftssafari i Telemark i høst. Vi startet i Skien og hadde en rundtur i hele Telemark. Vi besøkte hoteller og reiselivsbedrifter, og fikk foredrag og omvisning. Dette var en unik mulighet for elevene og bedriftene til å knytte kontakt med tanke på utplassering og lærlingplass.

VG3-elever ved Skien vgs besøkte verdensarven på Rjukan

På den flotteste septemberdagen i 2016 dro nær seksti elever fra Skien vgs med buss for å besøke verdensarven på Rjukan. Vel framme på Norsk industriarbeidermuseum i den gamle kraftstasjonen på Vemork, fikk elevene et flott opplegg. De hørte et foredrag om historien bak Rjukan og kraftverket. De så en multimediaforestilling om de fire tungtvann...

Skienselever på QuizDan 25. september

Søndag 25. september klokka 20.10 sendes tredje runde av spørrekonkurransen QuizDan. I den runden kjemper Skien mot Tromsø og Bergen. Med på Skienslaget er tre av våre elever: Espen Yrja og Sofie. Vi krysser fingrene!

Bor du på hybel? Infomøte Mandag 12.september.

Er du elev på Skien vgs og bor på hybel? Da er du velkommen til infomøte mandag 12.september.Elevrådet og hybelgruppa inviterer deg til hybelmøte mandag 12. september i lunsjen. Er du elev på Brekkeby møter du i auditoriet kl. 11.20, på Prestejordet er møtet på rom 001 kl. 11.20. Det er lov å ta med mat og drikke siden det er i lunsjen. Tillits...

Dans på Mersmak!

Tradisjon tro opptrådte alle danserne som går danselinja på årets Mersmak-festival. Elevene har hatt en hektisk oppstart dette skoleåret for å komme i mål med koreografier til årets Mersmak- underholdning. Det de presenterte var koreografier i ulike stiler innen jazzdansen, til stor glede for publikum på alle alderstrinn!

Yrkesfagdagen 2016 på Skien vgs

Tirsdag 23. august arrangerte Opplæringskontoret for salg- og service (OSS & RM) ved Mette Trontveit i samarbeid med karriereveileder ved Skien vgs. yrkesfagdag for alle VG1-klassene på Service og samferdselslinja.

Informasjonsmøte for foresatte til VG1-elever

Skolen valgte i år å avholde det tradisjonelle informasjonsmøte for foresatte til VG1-elevene allerede uka etter skolestart. Rektor Toril Lislien fortalte kort om skolen og hva vi legger vekt på. Deretter ble de nye fraværsreglene presentert. Rektor kunne fortelle at man allerede etter 10 dager synes å merke at elevene er mindre borte enn det s...

Bilder fra skolestart 2016

Ca 1200 spente elever startet skoleåret 2016-17 mandag 15. august. VG1-elevene var først ute, og møtte på avdeling Brekkeby. Litt senere var det skolestart for VG2- og VG3-elevene på avdeling Prestejordet. Vår nye rektor Toril Lislien ønsket elevene velkommen på begge avdelinger.

Ny fraværsgrense for elever i videregående opplæring

Fra 1. august 2016 er det en fraværsgrense på 10 (15) prosent i videregående skoler. Hensikten er å motivere elevene til jevn innsats, og å forhindre skulk.

Invitasjon til informasjonsmøte for foresatte til Vg1-elever torsdag 25. august kl. 18.00

Skien videregående skole inviterer med dette til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever torsdag 25. august kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

Skolestart voksenopplæring 2016-17

Vi ønsker nye og gamle elever ved voksenopplæringen velkommen til nytt skoleår. Nedenfor finner dere viktige tidspunkter i forbindelse med skolestart 2016.

Skolestart på Skien vgs 2016-17

Vi ønsker alle nye og gamle elever og lærere velkommen til skoleåret 2016-17 på Skien videregående skole. Nedenfor ser dere program for de første dagene.

Fleksibel opplæring i varehandelen - Informasjonsmøte 27. april

Ny og spennende opplæringsmodell til deg som ønsker å ta fagbrev i salgsfaget og som satser på en karriere i varehandelen - Norges største næring.

Mech UB med førstepremie på fylkesmessa for ungdomsbedrifter

Mech UB fikk førstepremie i kategorien "Beste utstilling" på fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2016. Vi gratulerer de flinke jentene fra service og samferdsel!

VG1 for elever med kort botid i Norge - Informasjon om tilbudet.

Mange med kort botid ønsker å komme seg raskt videre i utdanningen sin og ut i jobb. Dette er bra, men fører ofte til at resultatene ikke blir så gode som de kunne ha blitt. Det viktigste man gjør for å lykkes i høyere utdanning og i yrkeslivet er å skaffe seg gode nok språkkunnskaper. Ved å ta VG1 på videregående skole over to år, får du som h...

QuizDan på Skien vgs

Dan Børge Akerø kom til Skien vgs med teamet sitt tirsdag 1. mars for å plukke ut tre elever til høstens QuizDan på NRK.

Ny rektor ved Skien videregående skole

Toril Lislien er ansatt som ny rektor ved Skien videregående skole.

Nye opptakskrav fra 2018 på enkelte realfagsstudier

Samordna opptak setter i verk en forsøksordning med skjerpet opptakskrav til enkelte studier i informatikk, realfag, natur- og miljøfag. For opptak til studieåret 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 vil det som en forsøksordning kreves at søkere dokumenterer matematikk R2 for å være kvalifisert til enkelte studier.

Informasjon om ny løsning for varselbrev til elever

Informasjonsbrev til elever og foresatte ved videregående skoler i TelemarkDe videregående skolene i Telemark endrer fra og med 29.februar sine rutiner for utsending av varselbrev til sine elever. Fra den datoen vil vi bruke digitale utsendingskanaler når varselbrev skal sendes til elever. Varselbrev er varsling om mulig nedsatt karakter i orde...

Skien videregående skole fikk Kreativitet og nyskapingsprisen 2015 innen videregående opplæring!

Skien vgs er stolt mottaker av prisen for kreativitet og nyskapning innen videregående opplæring 2015 under arrangementet "Fotavtrykk Telemark"! Det er det gode arbeidet som avdeling for service og samferdsel har gjort i samarbeid med Odds Ballklubb som var grunnlaget for prisen. Service og samferdsel har drevet supporterbutikken for Odd siden...

Innovasjonscamp på Skien vgs

Hele 263 VG1-elever deltok på innovasjonscamp på Skien vgs tirsdag 9. og onsdag 10. februar. 15 veiledere fra det offentlige og fra næringslivet stilte opp første dag og nesten like mange dommere stilte på dag nummer to. Elevene ble delt inn i grupper på fem, og kunne velge mellom tre ulike oppdrag. oppdragene ble presentert av Skien kommune, L...

Kontaktmøte for foresatte til VG2-elever 3. februar 2015

Foresatte til elever på VG2 (alle utdanningsprogram) inviteres til vår avdeling Prestejordet for møte med kontaktlærer og faglærere. Møtet starter klokka 18.00.

Grand Musikal Hotell

Musikk dans drama på Skien videregående skole presenterer: GRAND MUSIKAL HOTELL!Ibsenhuset onsdag 17. og torsdag 18. februar. Billetter selges på Ibsenhuset.

Åpen Skien videregående skole onsdag 27. januar 2016

Vi ønsker potensielle søkere, foresatte og andre velkommen til Åpen Skien videregående skole 2016. Vi håper å gi deg et innholdsrikt og hyggelig besøk ved skolen vår. Åpen skole foregår på vår avdeling Prestejordet.

Invitasjon til foresatte for elever i VG1 studiespesialisering

Skolen inviterer med dette til orientering om ønske for programområder og programfag og de tilbud Skien videregående skole vil ha for skoleåret 2016-17 i VG2.

Forestillinger dans og drama uke 2

Andreklasse dans og drama spiller tre forestillinger i uke 2 (11. januar-16. januar 2016):

Forskerklassen i VG1 på verftsbesøk

I teknologi og forskningslære har elevene i forskerklassen på VG1 et prosjekt der de bygger vindmøller og fjernstyrte båter. I mars 2016 skal forskerelevene både på VG1 og på VG2 delta med prosjektet i Ocean Space Race på NTNU i Trondheim for å konkurrere mot andre forskerklasser fra hele landet.

Førsteplass i Gründer-Idol til Skien vgs-elever

Vi gratulerer elevene i ungdomsbedriften "Safe Child UB" med førsteplassen i Gründer-Idol!

Kontaktmøte alle VG1-klasser tirsdag 3. og onsdag 4. november 2015 på avdeling Prestejordet

Skien vgs ønsker alle VG1-foresatte velkommen til kontaktmøte tirsdag 3. og onsdag 4. november 2015. Først får dere informasjon i en fellesøkt med kontaktlærer og deretter kan dere ha samtaler med aktuelle faglærere.

Invitasjon til informasjonsmøte for foresatte til Vg1-elever

Skien videregående skole inviterer med dette til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever torsdag 17. september kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

Skolevalget ved Skien vgs - Resultater

Her er resultatene fra skolevalget ved Skien vgs tirsdag 8. september

Skoledebatt på Skien vgs

Mandag 31. august stilte ti partier til dobbelt skoledebatt for ca 1100 elever på Skien vgs. Først ble det holdt en times debatt for elevene på avdeling Brekkeby. Senere fikk elevene på avdeling Prestejordet være med på 1,5 times skoledebatt.

Pressemelding fra Telemark fylkeskommune

Rektor har ikke brutt arbeidsmiljøloven.

Velkomstbrev til alle elever ved Skien vgs

Alle elever skal ha fått et velkomstbrev via epost/Altinn. Dette brevet er på vei i posten dersom det ikke er åpnet i Altinn. Nedenfor finner dere brevet, samt lenkene som er oppgitt der. Vel møtt til nytt skoleår mandag 17. august!

Skolestart for elever på Skien vgs 2015-16

Vi ønsker alle nye og gamle elever velkommen til skoleåret 2015-16 på Skien videregående skole. Nedenfor ser dere program for de første dagene.

Søknad om skoleskyss 2015-2016

ALLE elever med rett til skoleskyss i videregående skole må fra skoleåret 2015-2016 søke om skolekort elektronisk.

Skolestart voksenopplæring 2015-16

Vi ønsker nye og gamle elever ved voksenopplæringen velkommen til nytt skoleår. Nedenfor finner dere viktige tidspunkter i forbindelse med skolestart 2015.

Sommerskole 2015

Elever og lærlinger med stryk/IV i matematikk eller naturfag får en ny sjanse. Før skolestart i august arrangeres to ukers sommerskole med avsluttende eksamen. Tilbudet kan gi elever og lærlinger mulighet til å få et fullverdig vitnemål.

Høstskole 2015

Telemark fylkeskommune vil i høst tilby nettundervisning til elever som har stryk/IV i matematikk fra studieforberedende utdanningsprogram og påbygging til generell studiekompetanse.

PRESSEMELDING: Skanska Norge AS skal bygge nye Skien videregående

PRESSEMELDING- Entreprenøren vi har valgt peker seg ut. Nå går vi mot en god og solid prosess for ny Skien videregående skole, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen. Fire prekvalifiserte tilbydere har vært med i denne siste runden, som hadde en frist for å levere tilbud 12. mai.

Vedr. medieoppslag om gransking av ledelsen ved Skien vgs

Vi forstår at det er spørsmål fra elever og foresatte angående medieoppslag. Rektor Lill Harriet Koi har bedt om å få andre arbeidsoppgaver mens granskingen pågår. Torgeir Berstad ble derfor fra mandag 18/5 konstituert som rektor. Personalsaken blir håndtert av fylkesopplæringssjef Helge Galdal.

Avslutning for VG3-elevene i Ibsenhuset onsdag 17. juni kl 18.00

Som vanlig blir det avslutning for VG3-elevene i Ibsenhuset også i år. Tidspunktet er onsdag 17. juni klokka 18.00. Det er tradisjon for å kle seg pent, og invitere med seg familie til dette arrangementet. Vel møtt den 17. juni og lykke til med de forestående eksamenene.

Fransk besøk på Skien vgs uke 20

I uke 20 får Skien vgs. besøk av en gruppe elever og lærere fra Normandie. Vår skole har siden 2005 hatt en utvekslingsavtale med Lycée Les Bruyères i Rouen. I september var 26 elever fra Skien i Rouen, og nå kommer de franske elevene på gjenbesøk.

Musikkelevene jubler for forsøksprosjekt!

Skien videregående skole har fått innvilget et 5-årig forsøksprosjekt på musikk.Forsøket som er godkjent av KUF går under det klingende navnet «Skiensmodellen», og går ut på at elevene i vg2 og vg3 på musikk kan velge å fordype seg innen et av tre områder; Hovedinstrument, Arrangering & komponering eller Musikkhistorie.

Viktig informasjon angående skriftlige eksamener våren 2015

Onsdag 13. mai klokka 09.00 kunngjøres årets trekkfag til skriftlig eksamen. I den forbindelse er det noen nye ting du som elev bør gjøre deg kjent med og øve på før eksamensdagen.

VG2 Transport og logistikk med Notodden-samarbeid

Skoleåret 2014-2015, har VG2 Transport og logistikk-klassen fått undervisning og kursing i bl.a. lastsikring, teori, praksis og opplæring til truckførerbevis på Notodden VGS. Klassen har reist opp til Notodden hver torsdag i 5 uker, og har hatt stort utbytte av samarbeidet. Elevene har laget en kort reportasje som kan leses nedenfor.

Klasse-LAN hos 2SAD IKT-servicefag

Den ene IKT-klassen på service og samferdsel arrangerte klasse-LAN på skolen for andre gang i år. I elevenes rapport (se nedenfor) står det mer om det vellykkede arrangementet.

Med hjerte for jenter UB med flott innsats på fylkesmessa

Elevene i "Med hjerte for jenter UB" tok en førsteplass og en tredjeplass på fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2015. Førsteplassen tok de i kategorien "Beste sosiale entreprenør", mens i kategorien "Beste innovative produkt" fikk de en flott tredjeplass.

Gründercamp på Skien vgs - Dag 2

På dag to av Gründercampen på Skien vgs ble vinneren kåret. Først måtte imidlertid alle de 44 (!) gruppene ferdigstille presentasjonene og handlingsplanene sine. Så deltok gruppene i en av seks parallelle semifinaler fra hvilke åtte grupper ble nominert til den såkalte superfinalen.

Gründercamp på Skien vgs - Dag 1

Tirsdag 10. februar startet Gründercampen på Skien vgs i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Telemark. 200 VG1-elever samlet seg i skolens gymsal for kreativitetsøvelser før den offisielle åpningen ved Petter Øygarden fra Bratsberggruppen. Under åpningen ble fire oppdrag presentert av bedrifter fra miljøet på Klosterøya. Elevene samlet seg deret...

PRESSEMELDING GRÜNDERCAMP VED SKIEN VGS 2015

10.-11. februar skal 207 elever ved studiespesialisering på Skien videregående skole delta på Gründercamp i regi av Ungt Entreprenørskap Telemark og skolen selv. Med besøk av 14 elever fra Finland, Island og Færøyene skal de i grupper få bryne seg på oppdrag fra Bratsberggruppen, Stamina og 24seven Office.

Kontaktmøter for foresatte til VG2-elever 5. februar 2015

Foresatte til elever på VG2 (alle utdanningsprogram) inviteres til vår avdeling Prestejordet for møte med kontaktlærer og faglærere. Møtet starter klokka 18.00.

Nordplus junior - webforelesning

Som en del av elevutvekslingsprosjekt innen Nordplus junior deltok utvalgte elever ved Skien vgs i en webforelesning onsdag 14. januar.

SKAL bry oss MÅ bry oss: Onsdag 21. januar kl 18 Ibsenhuset

Vi minner om Røde Kors sitt arrangement i Ibsenhuset onsdag 21. januar og oppfordrer alle som har anledning til å møte.

Åpen Skien videregående skole, onsdag 14. januar 2015

Vi ønsker potensielle søkere, foresatte og andre velkommen til Åpen Skien videregående skole 2015. Vi håper å gi deg et innholdsrikt og hyggelig besøk ved skolen vår. Åpen skole foregår på vår avdeling Prestejordet.

Julemarked i Oddebutikken onsdag 17. des kl 10-14

Onsdag 17 desember er det julemarked i Oddebutikken fra 10-14. Ungdomsbedrifter fra Skien kommer og selger pølser og sveler og viser fram produktene sine. Nissen kommer sammen med Odd-spillere som selger sesongkort.

Elevseminar på Færøyene

I slutten av oktober reiste fire elever og to lærere fra Skien vgs til Færøyene for å delta på vårt nordiske samarbeidsprosjekt. NORDPLUS-seminaret, støttet av Nordisk Ministerråd/NORDPLUS Junior, ble arrangert i hovedstaden Tórshavn i perioden 27. – 31. oktober 2014.

Karrieresenter Telemark besøkte voksenopplæringa

Karrieresenter Telemark tok turen innom voksenopplæringa ved Skien vgs for gi informasjon og veiledning.

Odde-butikken til Skien vgs får omtale i TA

Odde-butikken til Skien vgs åpner onsdag 12. november klokka 12. I nettutgaven til Ta kan man både lese mer om butikken og se en videoreportasje om den.

Skien videregående åpner butikk onsdag 12. november!

I skolens nye lokaler i Schweigaardsgate 11, skal en del av lokalene brukes til salg.

Seminar om ny Skien vgs på Klosterøya

Personalet på Skien vgs var samlet på seminar på Klosterøya torsdag 30. oktober for å rette blikket fremover mot 2018, da det nye skolebygget etter planen skal stå ferdig.

Kontaktmøte alle VG1-klasser tirsdag 4. og onsdag 5. november 2014 på avdeling Prestejordet (OBS!)

Tirsdag 4. november og onsdag 5. november 2014 er det kontaktmøter på Prestejordet for alle VG1-foresatte og samtaler med faglærere. I invitasjonen står det at møtet avholdes på avdeling Brekkeby. Dette er feil. Møtet går på avdeling Prestejordet.

Ytringsfrihetsdebatt på Skien vgs

I anledning 200-årsjubileet for grunnloven, arrangerte Skien vgs i samarbeid med fribyen Skien (Skien kommune) en ytringsfrihetsdebatt på skolen onsdag 22. oktober.

IKT servicefag tilbyr gratis opplæring!

Elever fra IKT servicefag tilbyr diverse IKT-kurs i tiden framover. Se kursbeskrivelser nedenfor:

Nye fengslende lokaler i Kverndalen

I det gamle Politihuset i Kverndalen har skolen leid lokaler med intensjonsavtale fram til 2018 når den nye skolen står klar. Lokalene skal brukes av en IKT-gruppe for elever som ikke har fått læreplass.

Språkutveksling åpner dører

Vi har nylig kommet hjem fra årets språkutveksling med Rouen i Normandie, et ledd i franskopplæringen på vår skole. Elevene innkvarteres hos vertsfamilier og følger normal skolehverdag, i tillegg til et omfattende kulturprogram på ettermiddagene. På den måten tilegner de seg autentisk språk, kultur og historie, slik det står nedfelt i fagets ko...

Kjemielever fra Skien vgs deltok på Forskningsdagene 2014

Totalt 17 elever fra Skien videregående skole med fordypning i kjemi, var med på arrangementet "Industri og kommunikasjon". Opplegget var i regi av Forskningsdagene 2014 og foregikk ved Høyskolen i Telemark.

Invitasjon til informasjonsmøte for foresatte til vg1-elever

Skien videregående skole inviterer med dette til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever tirsdag 16. september kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

STREIKEN ER OVER - UNDERVISNING SOM NORMALT FRA 2. SEPTEMBER.

Lærerstreiken er over. Det betyr at undervisningen vil gå som normalt fra i morgen (tirsdag 2. september) av.

STREIKEN TRAPPES OPP – RAMMER MUSIKK HARDT

Musikernes Fellesorganisasjon har varslet plassfratredelse for sine medlemmer ved Skien videregående skole fra mandag 1. september.

STATUS QUO - LÆRERSTREIK

Det er fortsatt ingen løsning på streiken blant lærerne. For Skien videregående skole (SKIVS) sin del er det de samme lærerne  som streiker i neste uke (18-23. august). Det eneste som kan føre til opptrapping av streiken i løpet av uka ved SKIVS er hvis MFO (Musikernes Felles organisasjon) også  tas ut i streik.

Skoleåret er i gang på Skien vgs

Skoleåret 2014-15 ved Skien vgs ble innledet med mottak av nye og gamle elever på avdeling Brekkeby og på avdeling Prestejordet.

SKOLESTART FOR VG2 ST OG MD, SAMT VG3 ST OG MD - ENDRET OPPMØTESTED

Elever på Vg2 ST og MD samt Vg3 ST og MD – møter i Ibsenhuset, Dovregubbens hall klokka 12.30. IKKE på uteområdet på avdeling Prestejordet som tidligere publisert.

Nye rutiner for oppfølging av fravær

For elever ved de videregående skolene i Telemark er det fra skoleåret 2014-15 innført nye rutiner for oppføling av fravær. Vi ber alle elever og foresatte gjøre seg kjent med disse rutinene.

STREIK VED SKOLESTART - KONSEKVENSER

Utdanningsforbundet har varslet streik fra mandag 11. august ved Skien videregående skole.  Om lag femti prosent av lærerne er tatt ut i streik.  Dette vil ha noen konsekvenser for elever og lærere.

Skolestart voksenopplæring 2014-15

Vi ønsker nye og gamle elever ved voksenopplæringen velkommen til nytt skoleår. Nedenfor finner dere viktige tidspunkter i forbindelse med skolestart 2014. Presentasjon og timeplaner legges ut i etterkant av informasjonsmøtet for nye elever mandag 18. august.

Lærere ved Skien vgs tatt ut i streik

60 lærere ved Skien vgs er tatt ut i streik fra og med mandag 11. august. Vi vil komme tilbake med oppdatert informasjon om dette fortløpende. Alle elever må møte til skolestart etter gjeldende plan. De lærerne som ikke er tatt ut i streik gjennomfører sin undervisning som normalt.

Sommerskolen 2014 - Behov for matematikklærer

Til sommerskolen 2014 blir det en ekstra gruppe i matematikk. Vi trenger derfor en matematikklærer som kan undervise i MAT1001 (yrkesfag) uke 31 og uke 32.Interesserte bes ta kontakt med skolen.

Skolestart 2014-15 for elever

Vi ønsker alle nye og gamle elever velkommen til skoleåret 2014-15 på Skien videregående skole. Tid og sted for oppmøte ser dere nedenfor. Detaljert program for de påfølgende skoledagene blir publisert i august.

Avslutning for VG3-elever 17. juni klokka 18.00

Det blir tradisjonell avslutning for avgangselevene i VG3 ST og MDD i Ibsenhuset tirsdag 17. juni klokka 18.00. Dette er en flott markering med hyggelig samvær og utdeling av skolediplom. Vi håper flest mulig av dere og foresatte kommer.

Besøk av Klimaspillet

Tirsdag 27. mai hadde klassene 1STE og 1STF besøk av Klimaspillet. I 2012 meldte Mattis Natvig Segerberg og Oskar Aas seg på en konkurranse som Tekna og Zero avholdt; «Gull og grønne skoger» om klima og innovasjon. Denne vant de og fikk reise til Silicon Valley gjennom Innovasjon Norge. De har utviklet et rollespill om klimautfordringene vi stå...

Sommerskole 2014

Telemark fylkeskommune tilbyr gratis Sommerskole til elever i videregående skole og lærlinger som har strøket i matematikk på Vg1 yrkesfag eller naturfag på Vg1 yrkesfag, Vg1 studieforberedende eller Vg3 påbygging.

3IKT klassen holdt bloggkurs for 2SAA

3IKT-klassen ved Skien vgs har en ungdomsbedrift (EasyPC UB). Den fikk et praktisk oppdrag i å holde et kurs i å lage en blogg for en VG2-klasse på Salg, service og sikkerhet samt lærere.

Fransk nivå II på skoletur til Oslo

Annethvert år deltar våre franskelever på vg2,nivå 2 i et utvekslingsprosjekt med en fransk skole i Rouen i Frankrike.  Det kullet som ikke får være med, forsøker vi å tilby andre kanaler for læring av fransk liv og kultur, og den 8. april reiste de to klassene på skoletur til Oslo. Programmet for dagen var et besøk på Den franske skolen i Oslo...

Velkommen til Kongeriket!

Velkommen til urfremføringen av Kongeriket! Et bestillingsverk for kor, lite orkester og sopransolist. Musikklinja ved Skien vg skole står bak bestillingen, og har vært så heldig å få Rune Klakegg og Fredrik Brattberg til å slå seg sammen og skape dette strålende nye korverket i anledning grunnlovsjubileet.

Ungdomsskoleelever med vgs-matte og Forskerlinja - Artikler fra Varden

Skien vgs har hatt Varden på besøk, og laget to reportasjer fra skolen.

Bilder fra Skien vgs' russerevy 2014

28. februar arrangerte årets tredjeklassinger russerevy med tittelen #200ÅRSENERE. Elevene stilte spørsmålet: Hva er ungdommen 200 år etter Grunnlovsdannelsen?

Musikkelever på NRK

Vokalgruppa Volum fra 2MDA har besøkt Telemarkscenen på NRK og spilt inn 3 låter.

Klare for nordisk storinnrykk

18 elever ved Skien vgs har de siste to månedene reist i tre grupper á 6 elever til henholdsvis Island, Færøyene og Finland på elevutveksling. De har bodd hjemme hos hver sin nordiske vertselev og deltatt i faglige og sosiale aktiviteter. 

Forskerelevene på tur til London

4. – 6. mars dro VG2 elevene fra forskerlinja til London. Hovedformålet med turen var å se utstillingen om The Large Hadron Collider (LHC) i Cern, vist i The Science Museum.

Innovative Skiens-elever på UB-messa

Ungdomsbedriftene SøppelDunk Design UB og Stay Dry UB fikk med seg henholdsvis 2. og 3. plass i kategorien "Beste innovative produkt" under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Telemark 12. mars.

Til alle søkere med Dans som andrevalg på VIGO!

Har du oss som andrevalg fordi du ikke kjenner oss og linjen vår godt nok?

Strålende gjennomført elevkonsert!

1MDA hadde onsdag 5/3 konsert hvor de presenterte noe av det de har jobbet med i samspill den siste tiden.

Skolekoret i rute for Kongeriket!

10.april kl. 19.00 urfremfører skolens kor musikkverket «Kongeriket!» i Ibsenhuset. «Kongeriket!» er skrevet av Rune Klakegg (musikk) og Fredrik Brattberg (tekst) og er et bestillingsverk i anledning grunnlovsjubileet.

Musikkelever opptrådte på yrkesmessa i Dalen

Trioen Daniel, Tov og Lars Vegard spilte på åpninga av yrkesmessa på Vest Telemark vgs, og gikk rundt og snakket med ungdomsskoleelever om musikklinja vår. Dyktige musikere!

Forskerlinja på besøk på meteorologisk institutt i Oslo

Tirsdag 4. februar var elevene ved Forskerlinja på besøk hos meteorologene og ingeniørene på meteorologisk institutt ved universitetet i Oslo. 

Det samiske flagget heist for første gang ved Skien videregående skole

I dag, 6. februar 2014,  ble det for første gang flagget med det samiske flagget på samefolkets dag ved Skien videregående skole. Rektor Lill Harriet Koi hadde for anledningen tatt på seg lukka, kommager, sølje og veske i samisk duodjitradisjon.

Informasjon om service og samferdsel

Kan du tenke deg å jobbe med kundebehandling? Ønsker du å være bedriftens ansikt utad? Da kan service og samferdsel være noe for deg. Vi har oppdatert informasjonen vår om utdanningsprogrammet.

Dans- og dramaelever fra Skien vgs med suksess i Tyskland

21 elever fra dans og drama ved Skien vgs dro til Kiel i Tyskland for å være med på å markere 200-årsjubileet til Kiel-freden 14. januar. Blant talerne under markeringen var stortingspresident Olemic Thommesen.

Åpen Skien videregående skole, onsdag 15. januar 2014

Vi ønsker potensielle søkere, foresatte og andre velkommen til Åpen Skien videregående skole 2014 på avdeling Prestejordet. Vi håper å gi deg et innholdsrikt og hyggelig besøk ved skolen vår.

Grunnlovsjubileet - Kielfredens 200-årsdag markert ved Skien vgs

Kielfredens 200 årsdag ble markert ved skolestart, tirsdag morgen. Elever fra musikk- og dramalinjene møtte sine medelever på trappene, både på Brekkeby og Prestejordet. På Prestejordet stod svensker og dansker og drev tautrekking om Norges skjebne, mens hornblåsere la på en alvorlig undertone. Det ble også delt ut en oversikt over andre aktivi...

Kamerasaken er løst

Politiet har nå siktet en person i "kamerasaken" og vedkommende har innrømmet de faktiske forhold. I følge den siktede er dette et engangstilfelle og bildene er ikke blitt spredt.   Det er derfor ingen utenforstående, heller ikke gjerningspersonen selv, som har sett eller hatt tilgang til innholdet minnebrikken. Elevene kan derfor være trygge p...

Info om utdanningsmessa i Sandefjord 16. januar 2014

Alle VG3-elever reiser til Sandefjord Torsdag 16.januar. Avreise fra Prestejordet 08.15, retur fra Sandefjord 14.00. Bussoversikt blir hengt opp i Trafikkhallen. Messa er gratis, men mat/drikke må betales selv.

Kamerasaken - Status per 6. januar

Skolen har vært i kontakt med politiet mandag 6. januar, og etterforskningen går sin gang. Politiet er svært takknemlig for at så mange tok seg tid til å stille på politikammeret på kvelden fredag 20. desember. De fortsetter arbeidet med dette og andre spor, og de vil holde oss oppdatert om utviklingen i saken.

Julekonsert i Skien kirke

Fredag 20. desember hadde Skien vgs sin tradisjonelle julekonsert i Skien kirke. Skolekoret framførte flere verk under kyndig ledelse av dirigent Geir Bilsbak. Vi har lagt ut en del videoopptak på vår YouTube-side

Kamerasaken - VÆR VARSOMME!

I løpet av kort tid er det mulig at vedkommende som monterte kamera i dusjen på Skien Vgs kan bli identifisert. Min sterke oppfordring til dere ALLE er at dere oppfører dere anstendig ovenfor vedkommende dersom hans identitet skulle bli kjent. Han er nå utsatt for et stort press, og dette presset vil øke utover ettermiddagen, kvelden og helgen....

Kamerasaken - Møte med politiet

Fredag 20. desember informerte rektor og politiet om utviklingen i saken på Skien vgs avdeling Prestejordet.

KAMERA FUNNET I JENTEDUSJ PÅ SKIEN VGS AVDELING PRESTEJORDET!

Beklageligvis ble det i dag funnet et kamera, kamuflert som en knagg, i dusjen i jentegarderoben på vår avdeling Prestejordet. Skolen ser svært alvorlig på saken.  Vi har anmeldt forholdet til politiet i dag. De tar saken alvorlig.

Rådgivere, helsesøstre og PPT - Kontortider 2014-15

Sosialpedagogiske rådgivere: Hege H. Lunde (Brekkeby) og Bjørg Grimsby (Prestejordet).Karriereveileder: Marianne Almenning (Brekkeby) og Petter Hagen (Prestejordet).PPT rådgiver er tilstede to dager på Brekkeby og en dag på Prestejordet.Helsesøster er tilstede på Brekkeby tirsdager, onsdager og torsdager og på Prestejordet tirsdager og fredager...

Kontaktmøte alle VG1-klasser tirsdag 12. og torsdag 14. november 2013 på avdeling Brekkeby

Tirsdag 12. november og torsdag 14. november 2013 er det kontaktmøter på Brekkeby for alle VG1-foresatte og samtaler med faglærere.

Ny Skien vgs på Klosterøya enstemmig vedtatt av fylkestinget

Telemark fylkesting vedtok i dag, onsdag 23. oktober, å bygge ny Skien vgs på Klosterøya. Skolen skal ha de samme studieprogrammene som i dag, nemlig Studiespesialisering (ST), Musikk, dans og drama (MDD) samt service og samferdsel (SA). Vi kommer tilbake med mer informasjon om kort tid.

Invitasjon til informasjonsmøte for foresatte til vg1-elever

Skien videregående skole inviterer med dette til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever onsdag 4. september kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

Skolestart voksenopplæring 2013-14

Informasjon i forbindelse med skolestart for elever ved voksenopplæringen skoleåret 2013-14.

Høstskolen 2013

Høstskoletilbud ved Skien VGS fra ma 26. august til ca 26. november. Det er pliktig frammøte! Elever som ikke har bestått fagene våren 2013 får 1. prioritet til plass.Alle kursene foregår 1. dag/uke fra 17:00 – 20:00 på avdeling Brekkeby.

Skolestart for lærere

Programmet for skolestarten 2013 er klart. Nye lærere møter tirsdag 13. august kl 12.00. Onsdag, torsdag og fredag 14.-16. august er det planleggingsdager for hele personalet.

Skolestart for elever

Vi ønsker alle nye og gamle elever velkommen til skoleåret 2013-14 på Skien videregående skole. Nedenfor ser dere program for de første dagene.

Ny GIV - Program velkomstdager 5.-7. august 2013

NyGIV er et prosjekt som Kunnskapsdepartementet er ansvarlig for. Et av prosjektets mål er å bedre de grunnleggende ferdighetene i bl.a. matematikk/regning. Skien videregående skole vil, som en del av dette prosjektet, i år tilby forkurs i matematikk/regning for dere som skal begynne på videregående skole.

Høstskole

Telemark fylkeskommune vil i høst tilby undervisning til elever som har strøket i ulike fag.Høstskole arrangeres ved Skien vgs., Bø vgs., Bamble vgs. og Notodden vgs.

Sommerskole i matematikk og naturfag for yrkesfag

Telemark fylkeskommune tilbyr gratis Sommerskole til elever i videregående skole og lærlinger som har strøket i enten matematikk eller naturfag  på Vg1 yrkesfag.

Avslutning for VG3-elevene 13. juni klokka 18.00

Som vanlig blir det avslutning for elevene i VG3. Tradisjonen er at dette skjer i Ibsenhuset, men i og med at kulturhuset blir pusset opp i vår er arrangementet flyttet til Brekkeparken. Alle elevene i VG3 ST og MDD med foreldre, bes sette av torsdag 13. juni klokka 1800 til hyggelg samvær og utdeling av skolediplom i forhåpentligvis  pent vær.

Minneord om Anders Vangen

Det var med stor sorg vi på Skien videregående skole mottok meldingen om at vår lærer, kollega og gode venn Anders Vangen hadde gått bort bare 53 år gammel. Vi visste at tilstanden hans var alvorlig, men vi hadde alle et inderlig håp om at han skulle komme seg på beina igjen.

NY SKOLE PÅ KLOSTERØYA!

Hovedutvalg for kompetanse har i dag fattet følgende enstemmige vedtak vedrørende Skien vgs:

Storfint besøk av elever fra Frankrike 11.-18. mai

Skien videregående har i åtte år hatt en utveksling med Lycée les Bruyères i Rouen i Normandie. Lørdag 11.mai inntar 23 elever og 2 lærere Skien, hvor de skal tilbringe en uke hos sine norske vertsfamilier for å lære mer om språk, norsk kultur og levesett. Elevene fra Skien var på besøk i Rouen i september i år, og nå er det deres tur til å vær...

Sterk innsats på NM i filosofi

Ca 10 elever fra Skien vgs deltok i innledende runde i NM i filosofi i høst. En av disse kom seg helt til finalen, og endte til slutt på en sterk 6.-plass i konkurranse med ca 30 andre elever fra hele landet.

Tidenes danseopplevelse!

Danserne hadde søndag 28.4.13 danseworkshop med en av norgens beste jazz/ samtidsdansere Daniel Sarr. De innstuderte koreografi fra MOVE -forestillingen som ble vist av Oslo Danse Ensemble i Ibsenhuset samme kveld!!

NM for ungdomsbedrift i gang for 2 FLEX UB

NM for ungdomsbedrift i gang for 2 FLEX UB. Vi ønsker de lykke til.

Moments

I forbindelse med feiringen av Dansens dager 2013 viser danselinja ved Skien vgs. forestillingen ”Moments”. Forestillingen er en dansecollage hvor elevene på danselinja ved Skien vgs viser ulike prosjekter og koreografier som er produsert dette skoleåret.

Elever i bilulykke

Tre personer måtte til legevakt etter at minibussen med elever og lærere fra Skien videregående kolliderte ved avkjøringen til Viddaseter. De var på vei til bedriftsbesøk i Oslo.En varebil med henger fikk skrens og kolliderte med minibussen, der sju elever og fem voksne var på vei til Oslo. Ambulanse, politi og brannvesen kom til stede, samt pe...

Eksotisk praksisplass for reiselivselever

Stine og Malin ved Reiselivslinjen VG2 har hatt to eksotiske og spennende "Prosjekt til fordypning"-uker ved foten av Norges vakreste fjell, Gaustatoppen.

Forskerlinja i Danmark for å utvikle romteknologi

Elevene på Forskerlinja ved Skien vgs. deltok på Science Camp i Danmark med tema romteknologi i uke 11. Campen et av arrangementene som SMIL(e)-prosjektet står bak.

2FLEX UB fra Skien VGS vant beste innovative produkt på Telemarksmesterskapet for ungdomsbedrifter

Ungdomsbedriften 2FLEX UB fra Skien vgs vant prisen for beste innovative produkt på Telemarksmesterskapet for ungdomsbedrift på fylkesmessa. Det betyr at de skal representere Telemark i samme kategori på NM for ungdomsbedrifter i april på Lillestrøm. 

Skoletilbud 2020 - Høringsuttalelse fra Skien videregående skole

Fylkesrådmannen har invitert hver skole til å komme med én offisiell og samlet uttalelse. Skien videregående skole er en stor organisasjon, og meningene er delte og sprikende. Rektor har formulert høringsuttalelsen og den har vært drøftet i skolens ulike fora.

Elever fra Skien VGs til finalen - norsk juniorvannpris

Håkon L. Eckholdt , Eirik S. Habberstad og Henrik Slaaen  fra Vg2 er en av tre finalister til Norsk Juniorvannpris 2013.

Flinkere elever med drama i skolen

Dramafaget er i ferd med å forsvinne i norsk skole. Samtidig viser stort internasjonal studie at dramaelever er mer innovative, bedre konfliktløsere og tryggere på å ta ordet i store forsamlinger.Les mer i denne artikkelen fra forskning.no.

Drømmetur til Gran Canaria

Reiselivslinjen er 2. året ved service og samferdselslinjen ved Skien VGS. Linjen har sitt utspring fra den gamle handel og kontor og omfatter fag som økonomi, markedsføring, entreprenørskap og vertskapsrollen.  Som et ledd i å studere reislivsindustrien nærmere og studere spansk var Gran Canaria den perfekte studietur.

Fagvalg VG2 13-14

Presentasjon om fagvalg til VG2, skoleåret 2013-14. Presentasjonen ble vist i forbindelse med foreldremøte VG1 ST onsdag 23. januar 2013.

Musikklinjas vårkonserter 2013

Denne våren har Musikklinja på Skien vg skole flere spennende konsertprosjekter. Vi håper dere benytter anledningen til å få med dere en eller flere av disse.

Eksamensplan våren 2013 - Oppdatert 30. jan

Eksamensplanen ligger nå ute på våre nettsider. Den er oppdatert per 30. januar.

Kontaktmøter for foresatte til VG2-elever 6. og 7. februar 2013

Foresatte til elever på VG2 inviteres til vår avdeling Prestejordet for møte med kontaktlærer og faglærere.Foresatte til elever som går på MD (musikk, dans og drama) eller SA (service og samferdsel) kan møte onsdag 6. februar.Foresatte til elever på studiespesialisering (ST), kan møte torsdag 7. februar.Møtet starter klokka 18.00 begge dager.

Stor oppslutning om Åpen skole på Skien vgs

22. januar var det Åpen skole på Skien videregående skole. Potensielle elever og deres foresatte tok turen innom avdeling Presetjordet før å høre mer om skolen og skoletilbudet vårt. Oppslutningen var stor, mye større enn tidligere. Ca 200 mennesker besøkte oss. Det var enorm interesse for forskerlinja, dette lover bra for videre utvikling av d...

Videoklipp fra juleavslutningen 2012

Siste skoledag før jul hadde Skien vgs sin tradisjonelle julegudstjeneste i Skien kirke. På programmet stod sang, dans, andakt og tale. I videogalleriet vårt har vi lagt ut noen videoklipp av sangene. Dirigenter var Geir Bilsbak og Arild Andersen. Ved pianoet satt Gudrun Klakegg.

Elev ved Skien vgs deltar i MGP

Julie Bergan som går i 3MDB på danselinja ved Skien videregående skole skal være med i første delfinale i årets MGP. Hun har skrevet ei låt sammen med Ben Adams, og låta framføres med profesjonelle dansere i showet i Steinkjer lørdag 19. januar. Vi håper at så mange som mulig støtter opp om Julie og stemmer på henne. Låta hennes ligger allerede...

Møte for foresatte til VG1-elever 23. januar 2013

Foresatte til elever i VG1 ST (studiespesialisering) inviteres til informasjonsmøte i gymsalen ved avdeling Prestejordet for å få orientering om valg av programområder, programfag og de tilbud Skien videregående skole vil ha for skoleåret 2013/2014 i VG2.

Åpen skole 2013

Tirsdag 22. januar ønsker vi potensielle søkere, foresatte og andre velkommen til Åpen Skien videregående skole 2013 på vår avdeling Prestejordet. Vi håper å gi deg et innholdsrikt og hyggelig besøk ved skolen vår.

Forskerlinja

Forskerlinja gir spesiell studiekompetanse med programfag innenfor realfagene.Dette er studietilbudet for deg som liker og er motivert for å jobbe med naturfag og matematikk og som vil litt ekstra med skolen. Forskerlinja passer bra dersom du sikter på studier og jobb innenfor miljøfag/realfag, teknikk og teknologi eller medisin/veterinær.

Nordplus Junior 2012 – Reykjavik

Lørdag 3. november dro fire elever fra Skien Vgs til Reykjavik på Island for å være deltakere på dette nordiske samarbeidet som har pågått siden 1994. Det ble en uke hvor nye bekjentskaper fra de andre nordiske landene ble stiftet, ekskursjoner til blant annet Hellisheiðavirkjun; et geotermisk anlegg, og Den Blå Lagune, arbeid i tverrnasjonale...

Kontaktmøte alle VG1ST-klasser onsdag 7. november 2012 på avdeling Prestejordet

Onsdag 7. november har Skien vgs gleden av å ønske foresatte for VG1ST-elever velkommen til kontaktmøte på vår avdeling Prestejordet. Møtet starter klokka 18.00. Kontaktlærere og faglærere vil være tilgjengelige for samtaler.

Reiselivselever på bedriftssafari i Telemark

Elevene i reiselivsklassen fikk være med på en todagers bedriftssafari i Telemark i høst, i regi av opplæringskontoret. Vi startet i Skien og hadde en rundtur i Telemark. Vi besøkte hoteller og reiselivsbedrifter og fikk foredrag og omvisning. Dette var en unik mulighet for elevene og bedriftene til å knytte kontakt med tanke på utplassering og...

Fektere på dramalinjen

Roman & co på dramalinjen har laget en video fra tentamen i scenisk fekting. Utførelsen er det Bond-klasse over. Vi har lagt den til i videogalleriet vårt.Gå til videogalleri.

Kontaktmøter på Prestejordet Onsdag 31. oktober – VG1SA- og VG1MD-klasser

Onsdag 31. oktober har Skien vgs gleden av å ønske foresatte for VG1SA-elever og VG1MD-elever velkommen til kontaktmøte på vår avdeling Prestejordet. Møtet starter klokka 18.00 begge dager. Kontaktlærere og faglærere vil være tilgjengelige for samtaler.

Tredjeplass i Oslo og Akershuscup 2012 for tidligere reiselivselev

Vi gratulerer vår tidligere elev på reiselivslinja Silje Tollefsen med en flott tredjeplass i resepsjonsfaget i Oslo og Akershuscup 2012. Silje er lærling ved Quality Hotel & Resort Skjærgården. Vi er stolte over at tidligere elever gjør det så bra, og håper at det kan inspirere nåværende elever og lærere til å yte sitt beste.

Global Dignity Day ved Skien vgs - Pressemelding fra Røde Kors

PRESSEMELDING TELEMARK RØDE KORS: Setter verdighet på timeplanen. Onsdag 17.oktober skal i overkant av 50 frivillige telemarkinger gjøre alt de kan for å inspirere ungdom til å dele sine egne historier om verdighet. Anledningen er Global Dignity Day, og seks videregående skoler har i år sagt ja til å delta.

Global Dignity Day ved Skien vgs 17. oktober

Onsdag 17. oktober er det klart for Global Dignity Day for vg1-elevene ved Skien vgs. Arrangementet i fjor ble meget vellykket, da fikk vi også selveste HKH Kronprins Haakon på besøk. Vi håper på like stort engasjement og oppslutning fra elever og lærere på årets GDD.Se bilder fra Dignity Day 2011.

Musikk, dans og drama satt farge på Mersmak

Under Mersmak-festivalen i Skien 24-25 august var elevene på Musikk, dans og drama igjen kulturkokker, og serverte sanselige inntrykk for øyne og ører.Elevene bød på bakgårdsteater, gatemusikanter, 48 musikk- og danseinnslag fra scenen på torget, og ikke minst en energifylt og imponerende Mersmak-parade i samarbeid med gateteatergruppa Aldebaran.

Høstskole 2012

Høstskoletilbud ved Skien VGS fra ca 29. august til ca 27. november. Det er pliktig frammøte.Alle kursene foregår en dag per uke fra kl 17 – 20 på avdeling Brekkeby.

Informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever 4. september 2012

Skien videregående skole inviterer til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever tirsdag 4. september kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

Vellykket skolestart ved Skien vgs!

Rektor Lill Harriet Koi sier seg meget fornøyd med skolestart 2012/2013. Ved åpningen onsdag 15. august møtte forventningsfulle førsteklassinger til skolestart på Brekkeby. En stappfull gymsal, med flotte, nysgjerrige ungdommer, som var spente på hvilken klasse de skulle begynne i. Rektor håndhilste på hver enkelt elev, og ønsket dem velkommen...

Påminnelse til våre elever ang første skoledag

Husk å ta med godkjent ID-kort, kulepenn og veske/sekk til de første skoledagene. ID-kortet trenger dere for å få låne skolebøker. Kulepennen bruker dere til å skrive navn utenpå skolebøkene, og med en veske holder dere greit deres egne bøker atskilt fra andres. Dersom dere har dette klart burde utlån av skolebøker gå raskt og smidig. 

Skolestart for elever

Vi ønsker alle nye og gamle elever velkommen til et nytt skoleår på Skien videregående skole. Nedenfor ser dere program for de første dagene. 

Skolestart for lærere

Programmet for skolestarten 2012 er klart. Nye lærere møter fredag 10. august kl 12.00. Mandag og tirsdag 13. og 14. august er det planleggingsdager for hele personalet.

Sommerskole

Telemark fylkeskommune tilbyr gratis Sommerskole til elever i videregående skole og lærlinger som har strøket i enten matematikk eller naturfag på yrkesfag.

Avslutning for VG3 i Ibsenhuset 14. juni

Torsdag 14. juni klokka 18.00 er det avslutning i Ibsenhuset for alle elever i VG3. Alle vil få utdelt diplom. Foreldre er også invitert.

Markering av Ny Skien vgs på fellesmøtet tirsdag 8. mai

Vedtaket om at ny Skien videregående skole skal lokaliseres på Prestejordet ble markert med kake og sjampanjebrus i Kammersalen på Skien vgs sin avdeling på nettopp Prestejordet tirsdag 8. mai. Personalet hadde sitt første fellesmøte etter at lokaliseringsvedtaket ble gjort, og rektor Lill Harriet Koi hadde med seg prosjektleder Knut Buer i anl...

Ny Skien vgs vedtatt lagt til Prestejordet

Fylkestinget vedtok at den nye Skien vgs skal lokaliseres på Prestejordet. Vedtaket ble gjort med 25 mot 16 stemmer. Hva skolen skal inneholde er imidlertid fortsatt noe uklart. På Fylkestinget i juni skal "Skoletilbudet 2020" behandles. Da vil man vite mer om antall elever, utdanningsprogram m.v. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

IKT-servicefag holdt kurs for Grep

2SAD, IKT servicefag holdt fredag 13. april kurs for Greps ansatte og brukere i grunnleggende dataferdigheter. Dette var så vellykket at både skolen og Grep ønsker dette som en permanent ordning. Samtidig undertegnet rektor Lill Harriet Koi og administrerende direktør i GREP, Thor Fjellvang, en samarbeidsavtale; flere kurs og vurdere andre sama...

Killer Queen

I Ibsenhuset 13. og 14. mars kunne publikum oppleve et forrykende rockeshow med elever fra musikk og danselinja sammen med Grenland Symfoniorkester. Det var 170 aktører på scenen som gav ALT!!!Queen ble hyllet gjennom en rekke låter. Noen i umiskjennelig Queen-drakt, mens andre ble presentert på nye og kreative måter. Koreografer for forestilli...

Mange besøkende på åpen kveld

Onsdag 11. januar var det Skien videregående skole sin tur til å åpne dørene for informasjonssøkende 9. og 10. klassinger og deres foresatte. Åpen skole arrangeres hvert år, og er vår mulighet til å vise hva Skien videregående skole kan tilby av ulike programområder, fag, arbeidsmåter og skolemiljø.

Ny Skien vgs - Vedtak i fylkesutvalget 15. feb 2012

Med 6 mot 5 stemmer bestemte fylkesutvalget at endelig lokaliseringsvedtak skal gjøres i fylkestinget 24. og 25. april. Mindretallet ønsket å utsette avgjørelsen ytterligere. Fylkesutvalget anbefaler Prestejordet.

2MDB med danseforestilling

Elevene i 2mdb dans viste i forrige uke forestillingen "På dypt vann". De tok utgangspunkt i havet som tema, og viste havets mange sider i en variert og spennende forestilling.

Fribyforfatter besøkte Skien vgs

Fribyforfatter Abduallahi Muhiaddin fra Somalia besøkte Skien vgs. Han holdt et foredrag for elever som tar programfaget internasjonal engelsk.

Killer Queen-konserten

Billettsalg av forhåndsbestilte billetter til Killer Queen-konserten på Ibsenhuset 13. og 14. mars 2012. Billettene fås kjøpt mellom kl. 11.00-13.00 den 14. februar.Billettsalget foregår utenfor biblioteket på Brekkeby og i vandrehallen på Prestejordet - vi har tilgang på betalingsterminal.Ta gjerne også kontakt med Eli Eie eller Hege H. Lunde.

Kontaktmøter for foresatte til VG2-elever 8. og 9. februar 2012

Foresatte til elever på VG2 inviteres til vår avdeling Prestejordet for møte med kontaktlærer og faglærere.Foresatte til elever som går på MD (musikk, dans og drama) eller SA (service og samferdsel) kan møte onsdag 08. februar.Foresatte til elever på studiespesialisering (ST), kan møte torsdag 09. februar.Møtet starter klokka 18.00 begge dager.

Ny skien vgs og lokalisering

Hovedutvalg for kompetanse har nå gjort et vedtak hvor de innstiller overfor Fylkesutvalget å utsette endelig lokalisering av nye Skien vgs til junimøtet.

Møte for foresatte til VG1-elever 25. januar 2012

Foresatte til elever i VG1 ST (studiespesialisering) inviteres til informasjonsmøte i gymsalen ved avdeling Prestejordet for å få orientering om valg av programområder og programfag og de tilbud Skien videregående skole vil ha for skoleåret 2012/2013 i VG2.

Fylkesrådmannen anbefaler Prestejordet

Konstituert fylkesrådmann Mette Fjulsrud foreslår at den nye videregående skolen i Skien skal ligge der den er i dag, på Prestejordet.

Klage på eksamenskarakter etter eksamen høsten 2011

Frist for å klage på karakteren eksamen høsten 2011 er satt til: Tirsdag 24. januar kl. 14.30

Eksamensplan våren 2012 - Oppdatert 20. jan

Eksamensplanen er nå oppdatert per 20. januar.

Åpen kveld 2012

Vi ønsker potensielle søkere, foresatte og andre velkommen til Åpen Skien videregående skole 2012 på vår avdeling Prestejordet. Vi håper å gi deg et innholdsrikt og hyggelig besøk ved skolen vår.

Skien vgs på Nordplus Junior 2011 i København

Lørdag 5. november dro fire elever fra Skien Vgs til København for å være deltakere på dette nordiske samarbeidet som har pågått siden 1994. Det ble en uke hvor nye bekjentskaper fra de andre nordiske landene ble stiftet, ekskursjoner og foredrag i Christiania, Carlsberg, Dansk Teknologisk Institut, og Dansk Designcenter, arbeid i tverrnasjonal...

IKT-servicefagelever fikk seminar på Klosterøya

Torsdag 17. november reiste alle IKT-servicefagelevene ved Skien vgs til Klosterøya. Der fikk de et skreddersydd seminar, som ledd i en partnerskapsavtale Skien vgs har med IKT Grenland. Les mer om seminaret i vedlagte reportasje.

Eksamensplanen våren 2012

Nedenfor finner dere foreløpig eksamensplan for våren 2012. Planen mangler eksamensdatoer for MDD (Musikk, Dans og Drama) og SA (Service og samferdsel), men begynnelse og slutt på eksamensperioden er slik den kommer til å bli. Fullstendig eksamensplan blir lagt ut i slutten av januar.

Elevrådsseminar til Granlien høsten 2011

I år som i fjor, fulgte vi høstens tradisjon, og tok med oss hele elevrådet ved Skien videregående skole på elevrådsseminar til Granlien. Seminaret fant sted 29.09 – 30.09 i Kviteseid. Dette var en fin, lærerik og sosial tur, med kursing og skolering for de tillitsvalgte. Målet med seminaret var å styrke elevdemokratiet ved skolen vår, og dessu...

Prosjektgruppa anbefaler ny Skien vgs på Klosterøya

Den nye videregående skolen i Skien kan bli på Klosterøya. TFK Eiendom fikk i fjor i oppdrag av fylkesrådmannen å utrede fire alternativer til lokalisering av en ny Skien videregående. Nå er rapporten klar. Prosjektgruppa anbefaler Klosterøya.

Kontaktmøter for VG1-foresatte 1. og 3. november

Tirsdag 1. og torsdag 3. november har Skien vgs gleden av å ønske foresatte for VG1-elever velkommen til kontaktmøte på vår avdeling Prestejordet. Møtet starter klokka 18.00 begge dager. Kontaktlærere og faglærere vil være tilgjengelige for samtaler.

IKT vg3 i skole/opplæring i bedrift 2011-12

Mandag 17. oktober 2011 kl 0900 på Brekkeby starter opplæring IKT VG3, IKT-SERVICEFAGET ved Skien vg skole, avdeling Brekkeby. “Klassen” har 10 plasser, og 7 har til nå takket ja til plass. Inntil 3 plasser er ledige og interesserte bes ta kontakt med studierektor Grethe Kibsgaard ved avdeling Brekkeby på tlf 35918057 eller på mail grethe.kibs...

Innovasjon Norge på besøk

Direktør i Innovasjon Norge avdeling Telemark, Bård Stanheim, og rådgiver Eva Aasheim besøkte påbyggingsklassen ved Skien vgs fredag 23. september. Fokus var etablererkunnskap i forbindelse med faget entreprenørskap og bedriftsutvikling som elevene har. Foranledningen til besøket var at direktøren holdt et foredrag forrige torsdag på UB Kick -O...

Mattehjelpen starter opp på Prestejordet og Brekkeby torsdag 6. oktober

Mattehjelpen er et tilbud til de som ønsker hjelp til lekser og løsing av oppgaver i matematikk. Tilbudet går hver tirsdag og torsdag over hele skoleåret. Tirsdager går mattehjelpen i 7. time, og torsdager går den i 5. time. Tilbudet kan benyttes av alle elever, både de som sliter med matematikk, og de som rett og slett ønsker å bli enda bedre....

Skolevalget 2011

Tirsdag 6. september var det igjen duket for skolevalg på Skien Videregående skole. Etter mange oppfordringer om å bruke stemmeretten og valgstand på Prestejordet var nok de fleste forberedt til å delta i årets skolevalg. Med 866 partistemmer på Brekkeby og Prestejordet var det et klart engasjement blant elevene.

Dignity Day ved Skien vgs

Onsdag 7. september ble det arrangert Dignity Day ved Skien videregående skole. I tillegg til eksterne veiledere, kom HKH Kronprins Haakon for å delta i arrangementet. Kronprinsen er en av initiativtakerne til Global Dignity Day som arrangeres 20. oktober hvert år. Vi har lagt ut noen bilder fra arrangementet i bildegalleriet på nettstedet vårt...

Møteplan og noen viktige datoer for foresatte og elever vg1

I dokumentet finner dere en oversikt over viktige datoer som elever og foresatte på vg1 bør være oppmerksom på.

Informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever 6. september

Skien videregående skole inviterer til informasjonsmøte for foresatte til alle VG1-elever tirsdag 6. september kl. 18.00 i Gymsalen på avdeling Brekkeby. Skolen ser på foresatte som meget viktige samarbeidspartnere i forhold til læring.

Høstskolen 2011

Mandag 22. august klokka 17.00 starter høstskolen opp på avdeling Brekkeby. Det blir 3 undervisningstimer hver kveld.

Tiltak ved de videregående skolene i Telemark ifbm. terrorhandlingene 22.7

Mange elever på de videregående skolene i Telemark har blitt indirekte eller direkte berørt av terroraksjonene den 22. juli. Dette setter særlige krav til de videregående skolene, både ved skolestart og videre gjennom skoleåret. Rektorene ved de videregående skolene i Telemark har diskutert tiltak på Lederforum i dag 9.8.2011. Det er enighet o...

Skolestartprogram Skien vgs 2011

Programmet for skolestarten 2011 er klart. Nye lærere møter fredag 12. august kl 12.00. Mandag og tirsdag 15. og 16. august er det planleggingsdager. Elever møter onsdag 17. august etter nærmere angitte tidspunkter. En mer utfyllende versjon av programmet er tilgjengelig på vår læringsplattform Fronter.

Klassebytte eller fagbytte høsten 2011

Vi henstiller elever og foreldre om ikke å ringe skolen om klassebytte eller fagbytte.Vi får mange henvendelser fra elever og foresatte om å få bytte klasser og/eller fag. Vi ber om forståelse for at skolen ikke kan ta private hensyn ved fordeling av elever i klasser og grupper.

Velkommen til nytt skoleår!

Jeg ønsker alle elever og lærere, gamle som nye, velkommen til Skien videregående skole. Mitt ønske er at hver enkelt nye lærer og hver enkelt nye elev skal føle seg særlig ønsket og velkommen.

Eksamensplanen for sentralgitt eksamen høsten 2011

Eksamensplanen for høsten 2011 er nå tilgjengelig.

Skien videregående i sorg

Skien videregående er i sorg etter tragedien på Utøya. Så langt vi har oversikt er ingen av våre elever drept eller savnet. Elevrådsleder Adrian Pracon ble skutt og skadet, men er heldigvis i live.

Engelsk og KK til Edinburgh mars 2011

I mars dro Engelsk og KK (Kultur og kommunikasjon) på ekskursjon til Edinburgh i Skottland. Opplevelsene fra turen har elevene formidlet via et blogginnlegg, en film på YouTube og en digital fortelling.

Klagefrister for eksamen våren 2011

Skiftlig eksamen: Onsdag 29.juni kl. 12.00 (Hurtigklaging)Sensuren kommer ca. 7. juli. Alle som har klaget får brev om resultatet Hvis ikke man benytter seg av hurtigklaging, er fristen 10 dager etter at skolen ”offentliggjør” resultatetSensuren kommer da i september 2011.

Invitasjon til avslutningsseremoni for avgangselever, foresatte og kontaktlærere

Skien videregående skole ønsker med dette alle avgangselever (VG3ST, VG3PÅB og VG2SA), kontaktlærere og deres foresatte velkommen til en høytidelig avslutningsseremoni i Ibsenhuset.

Gull i NM for ungdomsbedrifter for Chrivi UB fra Skien vgs

Chrivi UB fra Skien vgs, som ble kåret til Telemarks beste ungdomsbedrift, fulgte opp suksessen da de deltok på norgesmesterskapet i UB 5. og 6. mai. Der tok de hjem Ferdprisen for UB med størst verdiskapingspotensial.

IT-reglement for Telemark fylkeskommune

IT-reglementet for Telemark fylkeskommune er nå tilgjengelig på nettsidene våre.

IKT - Brukerstøtte tar sommerferie

Nå er skoleåret nesten over og IKT - Brukerstøtte tar sommerferie.Så vi vil gjerne takke for oss og takke for all hjelpen vi har fått.

Eksamensplan våren 2011 - Oppdatert 22. mars

Siden forrige versjon er tverrfaglig eksamen service og samferdsel lagt inn, og instrumental eksamen MDD flyttet.

Søknadsskjema musikk

De som har søkt opptaksprøve til vg1 musikk ved Skien vgs, bes fylle ut søknadsskjemaet vårt. Klikk på lenken for å åpne skjemaet.

Suksess for ungdomsbedriftene ved Skien vgs på UB-messa

Det ble en stor dag for ungdomsbedriftene ved Skien vgs. Chrivi UB tok den gjeveste prisen og ble beste ungdomsbedrift i Telemark (med god margin), mens NuclearLAN UB fikk to førstepremier, en for beste IKT i UB og en for beste nettsted. Som om ikke det var nok tok Chrivi UB hjem tre førstepremier og en andrepremie i tillegg.

Nå kan du få gratis IKT brukerstøtte her på skolen

Vi er en gruppe IKT elever på Skien VGS avdeling Brekkeby som holder på med IKT - brukerstøtte.

IKT-elever og HIT

Torsdag 10.2. fikk alle elevene ved IKT servicefag høre om hvilke muligheter og tilbud Høgskolen i Telemark kan gi dem. Anne M. Blichfeldt, førstekonsulent avdeling for teknologiske fag, hadde mye nyttig informasjon om blant annet inntakskrav og forskjellige studiemuligheter. Både elevene og lærere satt lydhøre og hadde mange spørsmål.

Finalist kjemiolympiade

Bjørn Ivar Teigen i 3STC har kvalifisert seg til finalerunden i kjemiolympiaden som finner sted ved Kjemisk Institutt, Universitetet i Oslo, 21.-25. mars.Bjørn Ivar ble fylkesvinner i 1. runde av kjemiolympiaden som ble avholdt høsten 2010.Det var rekorddeltagelse av kjemielever i Norge i 1. runde, og 3 elever ved vår skole gikk videre til andr...

Kontaktmøter for foresatte til VG2-elever 9. og 10. februar 2011

Foresatte til elever i VG2 inviteres til gymsalen på avdeling Prestejordet for møte med kontaktlærer og faglærere.MD og SA: Møtet starter klokka 18.00 onsdag 09. februar.ST: Møtet avholdes torsdag 10. februar klokka 18.00

Viktig påminnelse til VG1 og VG2 elever

HUSK FRISTEN FOR Å SØKE SKOLEPLASS PÅ VIGO ER 1. MARS.

Fagvalg VG2 11-12

Presentasjon om fagvalg til VG2, skoleåret 2011-12. Presentasjonen ble vist i forbindelse med foreldremøte VG1 ST onsdag 26. januar 2011.

Møte for foresatte til VG1-elever 26. januar 2011

Foresatte til elever i VG1 inviteres til Brekkeby for å få orientering om valg av programfag for VG2.Møtet starter klokka 18.00 onsdag 26. januar og holder på ca en time.Velkommen!

Skoleslutt og siste eksamensdager

Muntlige eksamensdager er de siste eksamensdagene skolen har før skoleslutt. Våren 2011 vil muntlig eksamen ligge på følgende dager: VG3 fredag 10.06 (1.pulje), VG3 onsdag 15.06 (2.pulje) og VG1 og VG2 torsdag 16.06. Vær oppmerksom på at det også kan bli ettermiddagpartier alle dagene. Det er eksamenskontoret i fylkeskommunen som setter opp dis...

Eksamen for lærlinger/praksiskandidater og privatister i videregående opplæring våren 2011

Frist for oppmelding til eksamen for lærlinger/praksiskandidater og privatister våren 2011 er tirsdag 01. februar.

Frister for innsøking 2011

Det nærmer seg fristen for å søke skoleplass for VG1 og VG2-elever og høyskole/universitet for VG3-elever. Alle trenger MinID for å søke.

Åpen kveld for ungdomsskoleelever og foresatte tirsdag 11. januar

Vi ønsker ungdomsskoleelever, foreldre og andre interesserte velkommen til åpen kveld tirsdag 11. januar klokka 18.00 på avdeling Prestejordet.

Nordplus junior - Helsingfors

Søndag 7. november dro fire elever, to lærere og studierektor ved Prestejordet til Helsingfors, Finland, for å delta på det årlige Nordplus Junior seminaret. Seminaret varte fra 8. – 12. november, og elevene hadde i forkant jobbet med temaet ”Den nordiske modellen i kjølvannet av den globale økonomiske krisen”.

Julemesse i Brekkeparken

Første søndag i advent var det julemesse i Brekkeparken. Klasse 1MDB - drama - viste en koselig forestilling om Emil i Lønneberget. Han laget jul for bygdas fattighus. Vi har lagt ut bilder både fra forestilling, forberedelser og samling i varmestua. Det var en svært kald og blåsende søndag - men er det forestilling så er det forestilling!

NM-gull til Skien vgs-elev

Salavat Khatujev, som er elev ved Skien vgs, ble norgesmester i boksing søndag 28. november. Ungdoms-NM ble holdt i Trondheim. Skolen gratulerer den talentfulle bokseren. Det skal bli spennende å følge Salavat videre i hans idrettskarriere.

IKT servicefag på Klosterøya

IKT servicefag besøkte Kosterøya 25. november. Skien vgs har partnerskapsavtale med IKT Grenland, og de hadde satt opp et variert og fyldig program hvor ulike bedrifter presenterte seg.

2SA-elever holdt kurs for Grep

Elever ved IKT-servicefag ved Skien vgs holdt 17. nov et kurs for Grep sine ansatte og brukere i grunnleggende dataferdigheter.

Fagvalgsregler og krav VG1 ST

En orientering fra rådgiverne til VG1-elevene om fagvalg og krav.

Service og samferdsel på yrkesmessa 2010

Service og samferdsel var godt representert på årets yrkesmesse for ungdom 26-27. oktober.

SA-elever på jobbsøkerkurs med Manpower

Reiseliv- og Logistikkklassen har hatt besøk av Manpower og fått gode råd i jobbsøking. Elevene har nå fått økt mulighetene til skaffe seg lærlingplasser. De har blitt litt kjent med sine egne styrker og svakheter, og hvordan de best kan presentere seg overfor bedriften. Elevene sier kurset var nyttig og at de har blitt bevisste på hvordan de s...

Kontaktmøte for VG1-foresatte 2. november

Tirsdag 2. november har Skien vgs gleden av å ønske foresatte for VG1-elever velkommen til kontaktmøte på vår avdeling Prestejordet. Møtet starter klokka 18.00. Kontaktlærere og faglærere vil være tilgjengelige for samtaler.

Danselinja på Bollywoodfest

Onsdag 20. oktober var danserne i 1mdb så heldige å få en workshop i Bollywood-dans med Navreet Kaur. De fikk komme inn i en Bollywood-verden, en verden full av farger, dans, musikk og glitter.

Nye telefonnummer ved Skien vgs

Skolen er nå koblet opp mot Fylkeskommunens telefonsystem. Det betyr at alle skolens telefonnumre er endret.Hovednumrene til skolen er nå 35 91 80 00 til avdeling Prestejordet og 35 91 80 50 til avdeling Brekkeby.

Skien vgs på Mersmak 2010

Skien vgs deltok aktivt på Mersmak-festivalen 2010 i slutten av august. Flott vær, tusenvis av besøkende og god stemning gjorde hele arrangementet til en suksess. Vi har lagt ut noen bilder fra musikk, dans og drama-linja sine bidrag på festivalen.

Elever fra danselinja på besøk hos Sykehuset Telemark

Danserne i 1MDB ved Skien vgs deltok med et kunstnerisk bidrag på Sykehuset Telemark onsdag 6. oktober i forbindelse med en landsomfattende blodgiver-kampanje.

Presentasjon holdt for foresatte VG1 2010-09-08

Møte for foresatte til elever på vg1 ble avholdt 8. september 2010. Rektor Lill Harriet Kois presentasjon er nå tilgjengelig.

Justering av skoleruta 2010-11

Det er gjort et par justeringer av skoleruta for inneværende skoleår. Mandag 16. mai er gjort om til fridag, mens tirsdag 22. mars er gjort om til skoledag. Lærerne har planleggingsdag 22. mars, mens elevene skal ha heldagsprøver.

Møter for foresatte til elever ved Skien vg skole høsten 2010

Skien vgs ønsker alle foresatte til elever på VG1 og VG2 ved skolen hjertelig velkommen til informasjonsmøter henholdsvis 8. og 15. september.

Velkommen til nytt skoleår!

Informasjon om første skoledag etter sommerferien.

KLASSEBYTTE ELLER FAGBYTTE HØSTEN 2010

Vi henstiller elever og foreldre om ikke å ringe skolen om klassebytte eller fagbytte.

Informasjon om PC til elev i VG1

Digital kompetanse er en av grunnkompetansene du må tilegne deg i videregående skole. For de videregående skolene i Telemark vil det være en gradvis innføring av pc-er for elevene.

Sommerskole 2010 i Telemark

Hva er Sommerskole? Sommerskole er et gratis intensivkurs i matematikk eller naturfag for elever i yrkesforberedende utdanningsprogram (evt. allmennfaglig påbygning) ved alle vg skoler i Telemark, og er for deg som har strøket i disse fagene.

INVITASJON TIL AVSLUTNINGSSERMONI

Skien videregående skole vil med dette invitere avgangselever og foresatte til en avslutnings-sermoni. Vi synes dette er en fin tradisjon og håper så mange som mulig kommer.

Waleed Ahmed, 3STE, suksess med bedrift, som startet som UB ved skolen; har fått ordre på 30 millioner

Tidligere UB-elever Waleed Ahmed (Skien) og Flemming Bordoy har fått gjennombrudd med selskapet sitt, Grønt Norge AS.

Oppdatert eksamensplan våren 2010

Eksamensplanen for våren 2010 er klar

Program for jubileumsuka

I anledning av at drama feirer jubileum med henholdsvis 15 år og 5 år, arrangerer vi en jubileumsuke uke 16. Hver kveld kl. 19 denne uken, vil det være mulig å oppleve produksjoner og visninger som er laget hos oss gjennom året.

Signering av ny Partneskapsavtale med BI Kristiansand

Onsdag 17 mars kl 10:00 signerte Skien videregående skole parterskapsavtale med BI i Kristiansand. Skolen har i mange år samarbeidet med BI Kristiansand, blandt annet med gjennomføring av styreseminar for russen.

Partnerskapsavtale mellom Skien vgs og Teater Ibsen

Partnerskapsavtalen beskriver mulige samarbeidsformer mellom de to institusjonene og definerer ansvarlige personer som skal initiere samarbeidet.

Med støvsuger på spellemannprisen

Linnea Dale, elev ved Skien vgs så sent som i høst og medlem av popgruppa Donkeyboy, sopte inn hele tre priser på Spellemannpris-utdelingen i helga.

Rektors kommentar i "facebook" saken

Det vises til facebook saken ved Skien Videregående skole som verserer i media, senest gjennom leserinnlegg i TA 25. februar. Som rektor ønsker jeg å komme med noen saksopplysninger samt redegjøre for hvordan skolen håndterer saken videre.

Dans for Haiti

Nøkken UB presenterer: Likbruden. Klisjé UB presenterer: Krigens sanne ansikt. Mandag 15.februar vises disse to danseforestillingene i dansesalen kl 17.30 og 19.30. Begge forestillingene blir vist to ganger.Forestillingen varer tilsammen i ca 50min og koster 75kr. Billettinntektene går til UNICEFs arbeid på Haiti!"

Musikklinja 30 år!

Stolte tradisjoner.Vi har lange musikktradisjoner på Skien vg skole. Skolen, som er blant de eldste høyere allmennskoler i landet, opparbeidet seg tradisjon med skolekor allerede fra begynnelsen av 1900-tallet.

STUDIEMESSE FOR VG3-ELEVER 11.FEBRUAR

Programmet for messen som avholdes på Skien vgs er nå klart. Se linken under:

Jubelrevy

Avgangslevene ved skolen presenterte lørdag 16.01 en fantasirik, underholdende og ikke minst profesjonell revy.

A1 varmer opp til MGP på Skien vgs

Det ble tilnærmet ville pop-tilstander på Skien videregående skole i går. Vill applaus, rødmende kinn og autograf-skriving hørte med da popgruppa A1 holdt time i låtskriving for 90 elever fra musikk-, dans- og drama.

Skiensrussen imponerte stort

Russerevyen «Skien High School Russerevy» gikk av stabelen i Ibsenhuset i helga.

Radonmålinger

Det ligger lapper med RADONMÅLING - IKKE RØR som er teipet på gulvet, med en svart plastboks oppå. Det er viktig at disse ikke blir rørt. Vi ber alle respektere dette. Vær vennlige å også informere elever om dette.Lill Harriet

Danseelever i syden

Kjempearrangement i Tvedestrand involverte elever fra videregående skoler i Skien, Vågsbygd, Arendal og Tvedestrand.

Nyhet i år: Søke skoleplass på vigo.no med MinID

Alle elever må bruke MinID når de skal søke om skoleplass på videregående neste skoleår

"STRUPING" AV BRUK AV GJESTENETTET!

Vi har fått melding om at vårt gjestenettverk brukes til fildeling. Dette er forbudt i hht norsk og internasjonal lovgivning. Vi har derfor vært nødt til å iverksette innsnevringer for brukerne mht tilganger på internett for gjestenettbrukere.

Nordplus Junior 2009 i Oslo og Skien

Fredag 6. november dro fire elever fra VG2 ST og to lærere til Oslo for å delta på det årlige Nordplus seminaret. Der skulle vi være en uke, bare avbrutt av et besøk i Skien på tirsdag.

Fylkesutvalget styrker skolesektoren med 6 millioner

Tirsdag 24. november i fylkesutvalgets møte ble det vedtatt å styrke skolesektoren med 6 millioner, hvorav 3 millioner til utdanningsprogram for studiespesialisering. Budsjettet for 2010 vedtas i fylkestinget 10. desember.

Streik mot budsjettforslag

I sitt budsjettforslag for neste år går fylkesrådmann Rolf Helge Grønås inn for å kutte to prosent i rammene for de videregående skolene i fylket.

IbsenStafetten

...en nasjonal teaterstafett for ungdom i den videregående skole.

When it rains it rains...

På søndag oppdaget vi en stor vannlekkasje på Prestejordet som var forårsaket av et brudd i en vannledning under vasken i korridor 1 etasje A-blokk.

Studere i Storbritannia etter videregående?

Torsdag 5.november arrangerer organisasjonen Across the pond infomøte om studier i Storbritania.

Reiselivsklassen på TV Telemark

Klassen skal lage et reisemagasin hvor de skal skrive om 7 forskjellige land. Det er 14 elever i klassen med 7 forskjellige nasjonaliteter (Kongo, Bosnia, Vietnam, Thailand, Færøyene, Mongolia, Norge).

Elevene i IKT-klassene har gjennomført kurset ”Fra utdanning til jobb”

Atle Sten Olsen fra Manpower holdt kurset for IKT-elevene.Tilbakemeldingene fra både Atle og elevene var meget positive.Et kurs elevene og vi lærere trygt kan anbefale.

Ibsen Remix 09

En MULTIMEDIAL konkurranse for alle mellom 16 og 22 år.

På seminar for å sikre elevdemokratiet.

1. til 2. oktober tok Skien videregående skole med seg sine tillitsvalgte blant elevene på kurs i Kviteseid. På programmet stod ulik informasjon om elevrådsarbeid, elevenes rettigheter, mediehåndtering og informasjon om årets Operasjon Dagsverkprosjekt.

Roman ruler i Riga

Roman Birmanis’ forestilling åpnet internasjonal festival i Riga

Skien vgs infiltrerer mystisk musikkinstitusjon

Ida Ursin-Holm (Bø) og Håkon Aase (Seljord),begge Skien vgs, prøvespilte seg rett inn i TKO selv om nivået ved prøvespillet var høyt, både teknisk og musikalsk.

Mer dukketeater fra drama

Dramaelever på Skien vgs. gjør dukketeateret på Mersmakfestivalen.

Elvis lever!

Se vår egen Jarand Nygaard Strømdal fra musikklinja blåse liv i Elvis igjen.

Hybeltreff !!

Onsdag 30. september kl 15. 30 skal Avdeling for Elevtjenester arrangere et Hybeltreff i Kantinen på Brekkeby. Dette er for alle elever som bor alene eller ikke bor hjemme.

Dukketeater

Se video av dukketeater produsert av drama

Årets OD-komite

Her følger årets OD-komite:

Armer og bein i 3VOD

3VOD tar skolens satsingsområde på alvor! To torsdager på rad har voksenklassen, som går på Brekkeby, lært nanbudo-øvelser

Foreldremøte

Velkommen til møter for Foresatte til elever i VG1 Service og samferdsel og i VG1 Studiespesialiserende og Musikk, Dans og Drama på avdeling Brekkeby

Kjære elever!

Nå er skoleåret forhåpentligvis godt i gang for dere alle sammen. Som rektor, beklager jeg, dersom dere har følt at det har vært mye rot og uorden. Jeg ønsker samtidig å takke dere for utvist tålmodighet og forståelse i en tid med mye byggearbeider og mange endringer ved skolestart.

Velkommen til skoleåret 2009/10

Kjære elever og ansatte!Jeg ønsker alle elever og ansatte velkommen til nytt skoleår ved Skien videregående skole. En spesiell hilsning til alle nye elever og ansatte som skal sette sine ben på skolen for første gang. Dere har nok kribling i magen og føler spenning mht hvem dere havner i klasse med eller hvem dere skal få som lærer. Og hva med...

ASF søker verts- og velkomstfamilier

AFS søker verts- og velkomstfamilier til ungdommer fra hele verden.

DIKTaturet - film fra forestillingen

Nå har vi lagt ut film fra DIKTaturforestillingen.

Klagefrister for klage på eksamenskarakterer

Kunngjøring av eksamenskarakterene blir gjort ved oppslag påPrestejordet mandag 22.juni kl. 10.00

Offentliggjøring av eksamenskarakterene

Offentliggjøring av eksamenskarakterene for elever våren 2009 blir gjort ved oppslag i trafikkhallen på Prestejordet, mandag 22.06 kl. 10.00

Mathilde Halvorsen Grini vinner prestisjetung pris

Mathilde Halvorsen Grini 1STE Skien vgs. har vunnet en to ukers reise til New York og Canada.

Blogger om barokk og modernisme, 3ste

Vi har mange flinke elever på skolen, deriblant realfagsklassen 3ste. På en blokkdag i norsk, fikk de i oppgave å lage film/blogg om en periode i litteratur-/kulturhistorien.

Sparekongen

Oddbjørn Almenning, vaktmester på skien vgs, har lagt sjela si i å finne ut hvordan strømforbruket kan reduseres, og vant som resultat av dette velfortjent Enøkprisen.

Skien vgs får ny rektor

Fungerende rektor Lill Harriet Koi har sagt ja til fast ansettelse som rektor ved skien videregående skole.

Teaterworkshop

Det blir teaterWorkshop for ungdom med Agnes Kittelsen og Jan Martin Johnsen, begge utdannet ved statens teaterhøgskole, som instruktører 24 – 26 april 2009

Elever fra Service og samferdsel vant internasjonal utstilling for UB i Karlstad.

Diskutèr "ungdomskort " på Facebook

Nå kan alle si sin mening om "obligatorisk ungdomskort" på Facebook.

Frøken Norge

Speil, speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her?

Alle elever får dispensasjon i vitnemålsaken

- Dette er en gledens dag, sier rektor Lill Harriet Koi ved Skien videregående skole, som har ventet i spenning de siste 2 ukene på utfallet av saken.

Fortsatt samarbeid for vekst og utvikling

Skien videregående skole og IKT Grenland undertegnet i dag en avtale om samarbeid og utvikling.

En tapper gjeng

Ub -en "Playgate" har gjort det meste riktig, og via hardt arbeid og klare hoder arrangerte de i helga et stort dataparty på stevneplassen i Skien.

Konkurranse

Nå har du muligheten til å dra inn litt klink. Gassnova inviterer til foto/filmkonkurranse

Skolekoret gir konsert

Søndag 8. mars gir skolekoret konsert i Skien kirke.

Skriftlig eksamensplan for våren 2009 er klar

Vær obs på fredag 22.mai som er fredag etter Kr. Himmelfartsdag.

Fagskoleutdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland studerte ved Telemark handelsgymnas, forløperen til Brekkeby vgs, på 60- tallet.

Viktig melding fra rådgiverne

Husk å søke skoleplass!

Skoleruta 2009-2010

Rekordtidlig skolestart til høsten.

Ny vinner i DIKTaturet

Karianne Linås fra 1STG lister seg i stillhet til seier i DIKTaturet:

Playgate arrangerer LAN

Her om dagen fikk jeg en forespørsel om jeg kunne kjøre liten gjeng IKT-gutter til stevneplassen.

Valgskjema for VG2 studiespesialisering skoleåret 2009-2010

Orientering om Vg2 innen Utdanningsprogram for Studiespesialisering.

For at skolen skal kunne planlegge undervisningen neste år, må elever som skal fortsette i Vg2 velge fag før vinterferien. Innleveringsfrist er satt til mandag 26.januar 2009.

Invitasjon til orientering om fagvalg

Det blir orientering om fagvalg for foresatte til elever i VG 1 studiespesialiserende program, torsdag 22. januar kl. 18.00 i gymsalen på avdeling Brekkeby. Hjertelig velkommen!

”Hvordan skal jeg snakke med tenåringsbarn?"

”Hvordan skal jeg snakke med tenåringsbarn? - De vil jo ikke høre...” Til foreldre, foresatte og alle andre interesserte – dere inviteres med dette til å komme på Røde Kors’ kurskveld om

3STE i København

26 småtrøtte elever fra 3ste dro fra Skien Videregående med buss natt til 25.august, akkompagnert av to litt mer opplagte lærere.

Rektors nyttårstale

Kjære elever og personale, velkommen til et nytt kalenderår!

Judith i egen klasse

Det var ingenting å gjøre med Judith denne gangen.

Endelig jul

Ah, så var det endelig jul igjen da.

...and we have a winner

Friedrich Nietzsche fører oss med følgende stramme ordstabling:

Trening utenom det vanlige

Dramaelevene i første klasse har hatt en svært vellykket eksamenstrening i fellesfaget Musikk,dans,drama.

Kroppen min

Endelig har vi fått skannet inn diktet "Kroppen min" av Benedicte Walle som vant periode 2 i DIKTatur-konkurransen.

Utdanningsmessa i Sandefjord er i kjømda

Tirsdag 20. januar er det utdanningsmesse i Sandefjord

Meitemarkene venter på deg

Judith Dybendal moser all motstand denne perioden av DIKTaturet med det moldsvarte diktet "Meitemarkene venter på deg" Dette var lekkert Judith. Gratulerer med nok en seier!

IKT servicefag fikk IKT Grenland ned i knestående

"IKT Grenland medlemmene ble imponert over elevene"

Guri selger elevtjenester til NSB

Elevene delte ut informasjon og sjokolade til passasjerene på Torp en onsdag i november.

Fullt truck i transport og logistikk leiren

Transport og logistikk var for litt siden på et ukeslangt truckkurs.

Vellykket "Fine tuning" av ledelsen på øde fjellgård

Torsdag 6.11 og fredag 7.11 var ledelsen ved Skien Videregående skole samlet til lederseminar på Lien Fjellgård. I fantastiske omgivelser

Tirsdag ettermiddag var det gratis middag for elevene på Skien vgs i kantina på Brekkeby.

I forbindelse med hybelkvelden for elever fra Skien videregående skole ble det ble laget mat

Judith tok den første DIKTaturprisen

Les mer om Judith i Varden

Vit din besøkelsestid...

...når TV2 kommer med sitt "Landstinget" til skien Onsdag 12. november.

Vinn en tur til Brussel

Hvis du har en formening om Norges forhold til EU, og har en liten Hamsun, Ibsen, eller en Vesaas i magen, bør du klikke på linken under for å bli med på skrivekonkurransen som Norges delegasjon til EU arrangerer. Her kan du vinne en tur til Brussel, samt en diger dose heder og ære.

Eksamensplan skriftlig høsten 2008

Reiseliv på på besøk hos "Skrot-Tor"

Reiseliv er mangfoldig. Mange og spennende tema...

1STD og 1STG på ekskursjon

Vi er inne i høysesongen for naturfagekskursjoner. Fredag var det 1 STD og 1 STG som var på tur.

Reiseliv på Småtinget

Småtinget som NHO (Næringslivets hovedorganisasjon) arrangerer, er møteplassen der viktige saker for mindre bedrifter tas opp til debatt mellom engasjerte bedriftsledere og politikere fra hele landet.

Bokliste

Ny rektor

Det var en selvsikker og offensiv Lill Harriet Koi som med ordene...

Skoleruta for 2008 - 2009 finner du her!

Skoleruta i Word-format.

Skolestart høsten 2008

Skolestart 2008 for elever ved Skien vg skole er onsdag 13. august.

Skiens tyske utvekslingsstudent

Paul Gunther – utvekslingsstudent ved Skien vgs. - er en tysk gutt med et bredt smil om munnen. Vi møter ham i kantina en tidlig fritime. Med sin mørke lugg, stripete t-skjorte og avslappende holdning skiller han seg ikke akkurat ut i mengden av skoleelever. – Jeg skal bare kjøpe meg en cola før vi starter, sier Paul på flyte...

Søk utstyrsstipend på nettet

Begynner du i Vg2 eller Vg3 til høsten? Har du ungdomsrett, kan du søke om utstyrsstipend fra Lånekassen så snart du takker ja til opptaket. Stipendet får du uansett hvor mye foreldrene dine tjener.

Kald 17. mai - varmende feiring!

Bilder fra toget (Litt fram og tilbake - så finner du alle 22 bildene)

Sara Hegna Hammer - russepresidenten for de Røde

Etter å ha slitt med å få tak i Sara Hegna Hammer i flere dager tildeles jeg endelig 10 minutter til noen kjappe spørsmål. Hun har så mange timer og skoleprosjekter at jeg vanskelig kan se for meg at det blir tid til russefeiring. Likevel har hun klart å bli president for de Røde våren 2008.

Reiseliv i Skottland

Mye kan skje i Edinburgh når våre flotte reiselivsjenter kommer til byen! Kanskje møter de en ghost på kveldens ghost walk, kanskje dukker det opp en mann i kilt på Edinburgh Castle, og kanskje får man t.o.m oppleve en ekte sekkepipekonsert!

1 MDC beste OD-klasse

Skolekomiteen for OD gratulerer 1 MDC Etter en mer eller mindre nitidig gjennomgåelse av hver enkelt klasses innsats, basert på i utgangspunkt, hvor mye hjelp de har fått fra oss og resultat, har vi kommet fram til at 1 MDC har vært den flinkeste klassen i år. Alle i klassen har jobbet, de er blant dem som har fått inn mest penger...

Skien vgs får Realfagsprisen

Prisen får skolen for den aktive tilnærmingen til realfag. - Vi er veldig stolte og glade for denne prisen, og det er en motivasjon til videre innsats både for våre elever, ansatte og særlig for vår realfagsavdeling, sier fungerende rektor ved Skien videregående skole Kaia Erlandsen til Telemark fylkeskommunes nettside.

Kreativ?

Glad i å skrive dikt, lage animasjoner, skape musikk, tegne, ta bilder. . . . .

Elev- og lærlingombud

Lurer du på hvilke rettigheter og plikter du har som elev eller lærling? Nå har du fått et eget ombud som kan gi deg råd og veiledning. Se i menyen nede til høyre for mer informasjon.

- Noen breier seg på nettet med fildeling – andre må vente. . . .

Det at tregheter oppstår, kan være en kombinasjon av flere ting, som for eksempel bruk av Limewire, Torrents osv. Streaming av film over nett som f.eks fra YouTube kan også sluke en del båndbredde. En husstand har i gjennomsnitt en båndbredde på ca 3-4 Mbs. fordelt på 1-4 personer. Avd. Brekkeby har en effektiv båndbredde på ca 40 Mbs fordel...

Viggen presenterer: Nettrådgiveren

Til Nettrådgiveren kan elever sende spørsmål når det gjelder videregående opplæring og utdanning. Nettrådgiver Hans Magnus Johansen mottar e-postene med spørsmål, og svarene sender han til redaktør Eva Susanne Drugg, som publiserer det på Viggen. De som oppgir e-postadresse får også svar der.

Kreativ, kreaktiv eller bare reaktiv?

Glad i å skrive dikt, lage animasjoner, skape musikk, tegne, ta bilder. . . . .

Forza Itália - Black Metal - Arte

Arlène Lucianaz – utvekslingsstudent ved Skien vgs. - er ei italiensk jente med en sjarmerende spontanitet. Hun har glimt i øyet og et åpent ansikt, men hun er også en anelse beskjeden der vi står i trafikkhallen på Prestejordet. Hun har svart neglelakk, en flott, svart kjole og masse pynt. Les hele intervjuet her:

UB-messe

Her finner du bilder fra UB-messa som ble avholdt i gymsalen på Brekkeby 19. desember. Det var elever fra både Prestejordet og Brekkeby som deltok. Det var en flott UB-messe, og vi håper på enda flere deltakere neste år! Bilder

På tur til den andre avdelingen?

På tur mellom skoleanlegga – gjør det til en opplevelse! SITT NED er et flott alternativ til de dyrere kaffebarene i Skien sentrum. En gruppe i sosialkunnskap har vært på lunch-besøk her og fått deilig mat, supper, chiabattas m.m. Fram til uke 8 har Ragnar Steinstad (fotograf og vaktmester ved Skien vgs) en fotoutstilling der som h...

Nordplus Junior, Stockholm

I høst reiste fire elever og to lærere fra Skien vgs til Stockholm for å delta på det årlige Nordplus Junior seminaret. Vi skulle være der en uke, og elevene hadde jobbet med et tema i forkant som de presenterte for de andre deltakerne. I tillegg ble det tid til både sightseeing og fritid, som i stor grad gikk med til shopping!...

Sosialkunnskap

Sosialkunnskapsgruppene er hvert år utplassert to dager i selvvalgte institusjoner som barnehager, behandlingshjem, tilrettelagte bedrifter, pleiehjem og lignende.

Realfagekskursjon

Ung i verden

Samfunnselever fra Skien vgs. dro i høst til Oslo for å være med på NHOs ’Ung i Verden’-konferanse. Kronprins Haakon, Celina Midelfart og Eirik Solheim var blant de som skulle inspirere de unge til å tenke kreativt om samtid og framtid. Ja, og så var Seinkveld-Harald der da med noen stunts. . . .

I like Norway!

Han har slått andre til blods i Lacrosse, blitt kalt kommunist og drømmer om å få gjøre en innsats for de fattige i verdenen. I år er han utvekslingsstudent ved Skien vgs. Han er en fredlig amerikaner som ikke helt liker Bush, og han er ikke tykk og dum. Dermed ryker mange av våre fordommer mot amerikanere før vi kommer i gang. Men vi får pr...

IKT-servicefag besøker IKT-Grenland på Klosterøya

For Skien videregående skole åpner IKT- og kultursatsingen på Klosterøya for mange spennende satsingsområder i forhold til skole og næringsliv. IKT-servicefag har allerede vært på besøk på øya.

Skolevalg

Elevene fikk stemme i skolevalget ved Skien vgs tirsdag 4. september. Dagen før hadde de vært med på valgdebatt i Ibsenhuset, så oppvarmingen var det ingenting å si på. I gymsalen ved avd. Prestejordet og på biblioteket ved avd. Brekkeby var det satt opp valgavlukker. Klassene ble sendt gjennom med 5 minutters intervaller. Valget foregikk he...

Bakkestranda

Onsdag 22. august var IKT-service klassene fra Skien vgs. samlet på Bakkestranda. Det har vært en tradisjon i mange år å samle elever til litt lek og grilling nettopp her som en bli-kjent-aktivitet